Klime

Naš osvrt na Fujitsu klima invertere

Fujitsu General je popularna japanska kompanija za elektroniku koja je specijalizovana za različite kućne i kuhinjske uređaje. Brend je uobičajeni favorit među mnogim vlasnicima većinom iz razloga kvalitetnog Japanca.

U ovoj recenziji Fujitsu klima uređaja, provest ćemo vas kroz različite prednosti i nedostatke posjedovanja Fujitsu klima uređaja.

Zašto Fujitsu klima inverter?
Prije nego što uđemo u našu recenziju različitih karakteristika Fujitsu klima uređaja, hajde da prvo razjasnimo prednosti i nedostatke posjedovanja klima uređaja ovog brenda:

PREDNOSTI

  1. Tehnologija visokog kvaliteta

Fujitsu klimatizacijske jedinice su napravljene s posvećenošću da budu na čelu najsavremenije tehnologije klima uređaja. Fujitsu klima uređaj je tokom godina nabavio nekoliko patentiranih tehnologija za svoje klima uređaje. To uključuje samočisteće filtere (prvi u industriji koji je ovu tehnologiju ugradio u klimatizacijske jedinice 2003. godine), tehnologiju za uštedu energije, tehnologiju optimizacije protoka zraka, sistem komande i podrške u hitnim slučajevima i još mnogo toga.

‍2. Ekološki prihvatljivi

Kada proizvodi svoju liniju klima uređaja, Fujitsu klima uređaj je posvećen očuvanju energije i prirodnih resursa. To se postiže praktikovanjem „3R pristupa (smanjenje, ponovna upotreba, recikliranje)“ kako bi se stvorili najbolji, ekološki prihvatljivi proizvodi. Dakle, sljedeći put kada uključite Fujitsu klima uređaj, znajte da on radi na tehnologijama i sistemima koji dopunjuju okoliš.

3. Energetska efikasnost

Vjerovatno ste čuli da za odabir Japanskih proizvođača ne treba preporuka. Rezultat Energetske efikasnosti se mjeri na više načina, a najmjerodavnije podatke možete pronaći na stranici EUROVENT certifikacije. Japanski proizvođači su najstabilniji na nižim temperaturama ispod nule sa minimalnim gubitcima za modele namijenjene za grijanje koji su skuplje izvedbe. U ovim situacijama dobija se ocjena tehničke izvedbe koja prednjači u odnosu na Kineske dodatke wifi opcija, ili automatskih swing lopatica.

4. Cijena

Uvrstili smo i cijenu kao prednost, jer je Fujitsu osnovni model najjeftiniji od Japanskih proizvođača klima uređaja.MANE

‍Kao i svaki brend FUJITSU ima neke nedostatke.

  1. Ograničene mogućnosti klima uređaja

U poređenju sa drugim velikim igračima u industriji klima uređaja , Fujitsu klima uređaj nudi ograničenu liniju tipova klima uređaja i izbora. Fujitsu se oslanja na modele koji se dugogodišnje proizvode i kao provjereni prodaju na tržištu. Fujitsu ne ulaže u marketinške aktivnosti i akcenat stavlja isključivo na funkcionalnost uređaja i tehničke podatke. Mnogo Kineskih brendova klima invertera nude slične tehničke karakteristike klima uređaja sa nekim dodacima i boljom cijenom, što ne znači da ćete dugoročno bolje proći.

2. Manja marketinška prepoznatljivost brenda

Iako je Fujitsu klima uređaj popularan proizvođač klima uređaja u industriji, još uvijek zaostaje za gigantima kao što su Toshiba, Mitsubishi. Ali to ne znači da su njegove jedinice manje kvalitetne ili lošije!

3. Dizajn daljinskog upravljača osnovnih modela

‍Ovaj brend se ne može pohvaliti naprednim dizajnom daljinskog upravljača ali Fujitsu klima uređaji trenutno reaguju na komande što je u osnovi i najvažnija uloga istog.


Naša recenzija se oslanja na pojedine modele i naša zapažanja u poređenju na druge klime. Nakon svake montaže uređaj detaljno testiramo i izmjerimo temperaturu izduva.

Visokokvalitetna tehnologija kao što su filteri za samočišćenje, optimizacija protoka zraka i još mnogo toga, nudi vam najopremljeniji model FUJITSU invertera NocriaX ASYG12KXCA


Vrhunske karakteristike modela namijenjenih za grijanje koji su deklarisani na -20°C


Udoban i optimizovan protok vazduha – Fujitsu klima uređaji opremljeni su odličnim karakteristikama i tehnologijom protoka vazduha koje donose jak i hladan vazduh u bilo koji prostor u roku od nekoliko minuta nakon uključivanja. To omogućava zraku da hladi prostoriju u različitim smjerovima, čime se postiže brži stepen hlađenja. ‍
Tihi rad – Imate problema sa bukom trenutnog klima uređaja? Onda ozbiljno razmislite o Fujitsu klima uređaju! Uz funkciju tihog rada, doživite bolje noći hlađenja uz minimalnu buku klima uređaja. ‍
Moderan i elegantan dizajn – Osim ukupnih performansi klima uređaja, faktor oblika je još jedan aspekt koji vlasnici klima uređaja trebaju uzeti u obzir kada kupuju novi. Kada su u pitanju mašine za klimatizaciju kompanije Fujitsu, svaka jedinica je promišljeno dizajnirana sa modernim, tankim i elegantnim završnim obradama, uklapajući se u skoro svaki enterijer.

Performanse klima uređaja
Fujitsu je pouzdan brend klima uređaja sa dugogodišnjom tehnološkom stručnošću i iskustvom u industriji klima uređaja. Prema većini povratnih informacija kupaca, Fujitsu i njegova linija klima uređaja mogu trajati dug vremenski period bez problema s performansama.

Dostupnost rezervnih dijelova
Budući da je Fujitsu klima uređaj popularan brend klima uređaja, vlasnici nemaju problema s pronalaženjem rezervnih dijelova na tržištu za njegove klima uređaje. Ovi dijelovi i dodatna oprema su široko dostupni u različitim trgovinama i ovlaštenim centrima za klima uređaje, što olakšava preuzimanje zamjenskih dijelova za popravke.

Servis
Fujitsu servis klima uređaja obezbijeđen je za regiju Bosne i Hercegovine na osnovu centralnog servisa i ovlaštenih podservisa.

Zaključak
Jednostavno rečeno, Fujitsu klima uređaj je odličan kandidat za razmatranje kada tražite svoj sljedeći klima uređaja. Mi ga preporučujemo jer, poslije montaže, korisnika viđamo samo na godišnjem servisu.

POGLEDAJTE NAŠU PONUDU FUJITSU INVERTERA, ukoliko ne pronađete idealan uređaj vašoj potrebi, budite slobodni da nam se obratite.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *