Toplotna pumpa Mitsubishi Zubadan uz Hydrobox 12kW PUHZ-SHW112VAA monofazna

Mitsubishi Electric toplotne pumpe – grijanje i hlađenje, te priprema tople potrošne vode uz korištenje besplatnih, obnovljivih izvora energije!
Ecodan toplotne pumpe visoke efikasnosti uzimaju toplinu iz vanjskog zraka, obnovljivog izvora energije i na taj način štede energiju i čuvaju okolinu. Opremljene naprednom inverter tehnologijom i preciznom kontrolom temperature osiguravaju puni komfor grijanja ili hlađenja, uz uštedu prostora. Predstavljaju sigurnu investiciju, uz brz povrat uloženih sredstava.

PODRUČJE

RADA

ENERGETSKA

EFIKASNOST

od +10°C
do +46°C

od -20°C*
do +21°C*
EER
COP
4,20** A++
4,28** A++

Poruči preko shopa

Registruj se i poruči proizvod preko interneta, te ostvari dodatnih 15,00KM popusta.

Shop_kupon_15

Dostupno uz narudžbu

14 People watching this product now!
  • Dostava brzom poštom
  • iPhone-7Plus- Montaža obezbjeđena
  • Garancija na proizvod
  • Kupovina na rate

Način plaćanja:

Opis proizvoda

ZUBADAN SERIJA SPLIT TYPE
Toplotne pumpe zrak-voda u kombinaciji s pripadajućim hidrauličkim modulima sa ili bez spremnika potrošne tople vode. Veliki broj raspoloživih kombinacija omogućava veću udobnost zahvaljujući posebno dizajniranih vanjskim jedinicama koje automatski povećavaju kapacitet grijanja pri nižim vanjskim temperaturama, što vodi do povećanja osjećaja ugodnosti za korisnika. Novost je reverzibilni Mitsubishi Electric Hidraulički sklop namijenjen hlađenju i grijanju.

– Područje hlađenja: od -15°C do +46°C
– Područje grijanja: od -28°C do +21°C
za modele 80/112/140
– Područje grijanja: od -25°C do +21°C
za model 230
– Područje pripreme PTV: od -28°C do
+35°C za sve modele 80/112/140
– Područje pripreme PTV: od -25°C do
+35°C za model 230
– Max. dužina cjevovoda (od vanjske do
unutrašnje jedinice) do 75 m za modele
80/112/140
– max. dužina cjevovoda (od vanjske do
unutrašnje jedinice) do 80 m za model
230

Toplotna pumpa Ecodan uz Hydrobox PUHZ-SHW112VAA i unutrašnja jedinica  ERSC-VM2D 2kW grijač booster

Mitsubishi Electric toplotne pumpe – grijanje i hlađenje, te priprema tople potrošne vode uz korištenje besplatnih, obnovljivih izvora energije!
Princip rada toplotne pumpe zrak-voda

Toplotna pumpa zrak-voda
  • Obnovljivi izvor energije koji koristi toplotu sadržanu u zraku da zagrije toplu vodu koja se koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu
  • Visoka energetska efikasnost, npr. za COP=4 za 1kW potrošene električne energije dobijamo 4kW toplote
  • Može koristiti toplotu iz okolnog zraka i na temperaturama ispod 0 °C pa čak i na temperaturama od -25 °C (upotreba modernih inverterskih kompresora, flow-injection tehnologije (zubadan) i sl.)
  • Osim grijanja toplotna pumpa može i hladiti prostor, ako su ugrađeni potrošaći koji mogu hladiti prostor (podno/zidno/stropno grijanje ili ventilokonvektori)
  • Najveću efikasnost postiže na objektima (novim) sa visokim stupnjem termoizolacije. Pri tome se sugerira korištenje inertnih sistema grijanja (podno, stropno, zidno) koji zahtijevaju niže temperature koje znače manje opterećenje vanjske jedinice i manju potrošnju struje

Zubadan nove generacije – dizajniran za optimalno grijanje!

Povećana efikasnost grijanja

ZUBADAN je opremljen jedinstvenom “Flash Injection” tehnologijom koja omogućava visoku efikasnost grijanja i u hladnim područjima za vrijeme zimskih mjeseci. “ZUBADAN Nove generacije” sadrži novi, efikasniji kompresor, koji dodatno poboljšava efikasnost grijanja kod niske vanjske temperature. Nazivni učinak grijanja zadržava se sve do vanjske temperature od -15°C (uključujući defrost), osiguravajući ugodno grijanje i u težim radnim uvjetima

 

Idealan za pripremu tople vode

Grafikon prikazuje mogućnost Mitsubishi toplotne pumpe Zubadan da pri vanjskoj temperaturi od -15°C zagrijava toplu sanitarnu vodu sa izlaznom temperaturom od +55°C.

Flash Injection tehnologija je ključ za visoku efikasnost grijanja pri niskim temperaturama

Flash Injection je originalna tehnologija razvijena od strane Mitsubishi Electric-a. Proces izmjene topline u tačk

i A (međuizmjenjivač topline) pretvara radni medij iz tekućeg stanja u mješavinu tekućeg i plinovitog stanja i tada ga komprimira u tački B (injekcijski kompresor). Ovaj krug osigurava dovoljan protok radnog medija za grijanje kod jako niskih vanjskih temperatura. U ZUBADANU nove generacije Flash Injection krug je poboljšan povećanjem efikasnosti izmjene topline međuizmjenjivača i novim injekcijskim kompresorom za povećanje efikasnosti kompresije.

 

Štedljiv i ekonomičan način grijanja i hlađenja

Štedljiv, komforan i ekonomičan način grijanja, hlađenja i pripreme tople sanitarne vode.

Regulator temperature

Inteligentna regulacija temperature: Automatski reguliše temperaturu vode uzimajući u obzir vanjsku i unutrašnju temperaturu. Time se omogućava održavanje unutrašnje temperature prostorija najnižom mogućom temperaturom vode za grijanje i obezbjeđuje dodatna ušteda

Hibridna funkcija

Hibridna funkcija (instalacija sa gasnim bojlerom kojeg vodi automatika toplotne pumpe )

Dvozonska kontrola

Dvozonska kontrola (kontrola dvije zone grijanja, radijatorsko i podno)

Naljepnica za novu “Energetsku efikasnost”

 

Optimizirana stratifikacija za veći komfor

Zahvaljujući L obliku ulazne cijevi u spremnik iz pločastog izmjenjivača, stratifikacija se dobro održava i nakon dopunjavanja spremnika. Ne morate brinuti o nestajanju tople vode, kao što ne morate brinuti ni kod spiralnih izmjenjivača u spremnicima vode. Temperatura tople vode se može održavati visokom sve dok ne potrošimo svu zagrijanu vodu iz spremnika. *Poređenje između EHST20C-VM2C i EHST20C-VM2B

“Auto Adaptation” funkcija

“Auto Adaptation” funkcija automatski prati promjene unutarnjih temperatura prostorija i vanjskih temperatura, te u skladu s tim prilagođava temperaturu cirkulirajuće vode. Ova funkcija mjeri unutarnju i vanjsku temperaturu, a zatim izračunava potrebni kapacitet grijanja za prostorije. Jednostavno rečeno, automatski se kontrolira temperatura cirkulirajuće vode u skladu s potrebnim kapacitetom grijanja, dok se održava optimalna temperatura prostorije, osiguravajući potreban kapacitet uz uštedu energije. Nadalje, na temelju procjene budućih promjena unutarnjih temperatura, sistem radi kako bi spriječio nepotrebno povećanje i smanjenje temperature cirkulirajuće vode. Prema tome, “Auto Adaptation” funkcija povećava udobnost i uštedu energije, bez potrebe za kompliciranim postavkama.

Procjena buduće temperature prostorije:

Ušteda energije pri proizvodnji tople sanitarne vode

Zahvaljujući vanjskom pločastom izmjenjivaču toplote ECODAN postiže veću ekasnost pri proizvodnji tople sanitarne vode. Poredeći sa prethodnim modelima, efikasnost proizvodnje tople sanitarne vode je povećana za 17%*1, a samim tim smanjuju se troškovi proizvodnje.

Izbjegavanje gubitka efikasnosti zbog nakupljanja taloga

Filter za vodu (hvatač kamenca) je ugrađen nakon pločastog izmjenjivača kako bi zadržao i spriječio dalje kretanje čestica kamenca i tako održao visoke performanse vanjskog izmjenjivača toplote. (Smanjenje performansi od samo 3% u periodu od 15 god*2).

Manja težina

Poredeći sa prethodnim modelom, hidraulički modul sa ugrađenim spremnikom sanitarne vode je do 15 kg lakši*. Ovo smanjenje težine je nastalo uklanjanjem spiralnog izmjenjivača iz spremnika, kojeg je zamijenio mnogo lakši pločasti izmjenjivač toplote. *Poređenje između EHST20C-VM2C i EHST20C-VM2B

Tehničke specifikacije

Istaknuto

Brend Riječ \"brend\" (eng. \"brand\") se odnosi na imidž, identitet ili prepoznatljivost neke tvrtke, organizacije, proizvoda ili usluge na tržištu. Brend predstavlja način na koji se ta tvrtka, organizacija, proizvod ili usluga razlikuje od konkurencije i kako se percepira među potrošačima. Brend obično uključuje ime tvrtke ili proizvoda, logotip, slogane, dizajn ambalaže, marketinške poruke i sve druge elemente koji čine prepoznatljivost na tržištu. Cilj brendiranja je stvoriti pozitivnu percepciju i vrijednost za potrošače, kako bi se povećala lojalnost prema brendu i povećala prodaja proizvoda ili usluga.

Mitsubishi

Efikasnost H/G Energetska klasa kod klima uređaja ukazuje na to koliko je uređaj energetski efikasan u proizvodnji hlađenja i/ili grijanja, što se može izraziti kao omjer između snage koju uređaj koristi i koliko hlađenja i/ili grijanja proizvodi. Kod klima uređaja, energetska klasa se odnosi na SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) i SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) vrijednosti. SEER je omjer hlađenja koje uređaj proizvodi i energije koju troši tokom ljetne sezone, dok je SCOP omjer grijanja koje uređaj proizvodi i energije koju troši tokom zimske sezone. Klima uređaji se obično razvrstavaju u energetske klase od A+++ do D, pri čemu A+++ označava najveću energetsku efikasnost, a D najmanju. Klima uređaji s višom energetskom klasom troše manje energije za proizvodnju istog učinka u usporedbi s uređajima niže klase. To znači da klima uređaji s višom energetskom klasom troše manje električne energije i štede novac na računu za struju. Kada kupujete klima uređaj, trebate obratiti pažnju na energetsku klasu kako biste odabrali najefikasniji uređaj koji odgovara vašim potrebama. Klima uređaji s višom energetskom klasom mogu koštati više u početnoj investiciji, ali će dugoročno štedjeti novac na računu za struju.

A++/A+

Namjena Klima uređaji su uređaji za klimatizaciju koji se koriste za održavanje ugodne temperature, vlažnosti i kvalitete zraka u zatvorenim prostorima. Ovisno o modelu, klima uređaji se mogu koristiti za različite svrhe, uključujući: Hlađenje - Klima uređaji se najčešće koriste za hlađenje prostorija u vrućim ljetnim mjesecima. Klima uređaj radi tako da izvlači toplinu iz zraka u prostoriji i ispuhuje je van, čime se smanjuje temperatura zraka u prostoriji. Grijanje - Neki klima uređaji imaju funkciju grijanja koja omogućuje zagrijavanje prostorije u hladnijim zimskim mjesecima. Ovi uređaji rade tako da izvlače toplinu iz vanjskog zraka i prenose je u unutrašnjost prostorije. Ventilacija - Klima uređaji se mogu koristiti i za ventilaciju prostorije, što znači da se zrak filtrira, provjetrava i osvježava. Oslobađanje od vlage - Klima uređaji mogu osloboditi zrak u prostoriji od vlage, što je posebno važno u vlažnim područjima ili tijekom kišnih perioda. Dogrijavanje - Neke vrste klima uređaja imaju funkciju dogrijavanja koja omogućuje održavanje željene temperature u prostoriji. Važno je napomenuti da funkcije koje klima uređaji pružaju ovise o modelu uređaja i mogu se razlikovati od proizvođača do proizvođača. Prije kupovine klima uređaja, važno je razmotriti koje su funkcije potrebne i odabrati uređaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Grijanje, Hlađenje

Snaga H/G

12kW