Mitsubishi Electric toplotna pumpa Ecodan Power

Mitsubishi Electric toplotne pumpe – grijanje i hlađenje, te priprema tople potrošne vode uz korištenje besplatnih, obnovljivih izvora energije!
Ecodan toplotne pumpe visoke efikasnosti uzimaju toplinu iz vanjskog zraka, obnovljivog izvora energije i na taj način štede energiju i čuvaju okolinu. Opremljene naprednom inverter tehnologijom i preciznom kontrolom temperature osiguravaju puni komfor grijanja ili hlađenja, uz uštedu prostora. Predstavljaju sigurnu investiciju, uz brz povrat uloženih sredstava.

PODRUČJE

RADA

ENERGETSKA

EFIKASNOST

od +10°C
do +46°C

od -20°C*
do +21°C*
EER
COP
4,20** A++
4,28** A++

EER (energetska učinkovitost) COP (koeficijent učinkovitosti) Prikazi sistema sa Mitsubishi Ecodan i Zubadan toplotnom pumpom.

SKU: d444a64c661c

Poruči preko shopa

Registruj se i poruči proizvod preko interneta, te ostvari dodatnih 15,00KM popusta.

Shop_kupon_15

Dostupno uz narudžbu

10 People watching this product now!
  • Dostava brzom poštom
  • iPhone-7Plus- Montaža obezbjeđena
  • Garancija na proizvod
  • Kupovina na rate

Način plaćanja:

Opis proizvoda

Informacije o modelima

PROIZVOĐAČ Mitsubishi
SNAGA UREĐAJA 4,5kW, 5,5kW, 8,0kW, 11kW, 16kW, 22kW, 25kW

Opis

Princip rada toplotne pumpe zrak-voda

Toplotna pumpa zrak-voda
  • Obnovljivi izvor energije koji koristi toplotu sadržanu u zraku da zagrije toplu vodu koja se koristi za grijanje i potrošnu toplu vodu
  • Visoka energetska efikasnost, npr. za COP=4 za 1kW potrošene električne energije dobijamo 4kW toplote
  • Može koristiti toplotu iz okolnog zraka i na temperaturama ispod 0 °C pa čak i na temperaturama od -25 °C (upotreba modernih inverterskih kompresora, flow-injection tehnologije (zubadan) i sl.)
  • Osim grijanja toplotna pumpa može i hladiti prostor, ako su ugrađeni potrošači koji mogu hladiti prostor (podno/zidno/stropno grijanje ili ventilokonvektori)
  • Najveću efikasnost postiže na objektima (novim) sa visokim stupnjem termoizolacije. Pri tome se sugerira korištenje inertnih sistema grijanja (podno, stropno, zidno) koji zahtijevaju niže temperature koje znače manje opterećenje vanjske jedinice i manju potrošnju struje
Štedljiv i ekonomičan način grijanja i hlađenja

Štedljiv, komforan i ekonomičan način grijanja, hlađenja i pripreme tople sanitarne vode.

Regulator temperature

Inteligentna regulacija temperature: Automatski reguliše temperaturu vode uzimajući u obzir vanjsku i unutrašnju temperaturu. Time se omogućava održavanje unutrašnje temperature prostorija najnižom mogućom temperaturom vode za grijanje i obezbjeđuje dodatna ušteda

Hibridna funkcija

Hibridna funkcija (instalacija sa gasnim bojlerom kojeg vodi automatika toplotne pumpe )

Dvozonska kontrola

Dvozonska kontrola (kontrola dvije zone grijanja, radijatorsko i podno)

Naljepnica za novu “Energetsku efikasnost”

Optimizirana stratifikacija za veći komfor

Zahvaljujući L obliku ulazne cijevi u spremnik iz pločastog izmjenjivača, stratifikacija se dobro održava i nakon dopunjavanja spremnika. Ne morate brinuti o nestajanju tople vode, kao što ne morate brinuti ni kod spiralnih izmjenjivača u spremnicima vode. Temperatura tople vode se može održavati visokom sve dok ne potrošimo svu zagrijanu vodu iz spremnika. *Poređenje između EHST20C-VM2C i EHST20C-VM2B

“Auto Adaptation” funkcija

“Auto Adaptation” funkcija automatski prati promjene unutarnjih temperatura prostorija i vanjskih temperatura, te u skladu s tim prilagođava temperaturu cirkulirajuće vode. Ova funkcija mjeri unutarnju i vanjsku temperaturu, a zatim izračunava potrebni kapacitet grijanja za prostorije. Jednostavno rečeno, automatski se kontrolira temperatura cirkulirajuće vode u skladu s potrebnim kapacitetom grijanja, dok se održava optimalna temperatura prostorije, osiguravajući potreban kapacitet uz uštedu energije. Nadalje, na temelju procjene budućih promjena unutarnjih temperatura, sistem radi kako bi spriječio nepotrebno povećanje i smanjenje temperature cirkulirajuće vode. Prema tome, “Auto Adaptation” funkcija povećava udobnost i uštedu energije, bez potrebe za kompliciranim postavkama.

Procjena buduće temperature prostorije:

 

Ušteda energije pri proizvodnji tople sanitarne vode

Zahvaljujući vanjskom pločastom izmjenjivaču toplote ECODAN postiže veću efikasnost pri proizvodnji tople sanitarne vode. Poredeći sa prethodnim modelima, efikasnost proizvodnje tople sanitarne vode je povećana za 17%*1, a samim tim smanjuju se troškovi proizvodnje.

Izbjegavanje gubitka efikasnosti zbog nakupljanja taloga

Filter za vodu (hvatač kamenca) je ugrađen nakon pločastog izmjenjivača kako bi zadržao i spriječio dalje kretanje čestica kamenca i tako održao visoke performanse vanjskog izmjenjivača toplote. (Smanjenje performansi od samo 3% u periodu od 15 god*2).

Manja težina

Poredeći sa prethodnim modelom, hidraulički modul sa ugrađenim spremnikom sanitarne vode je do 15 kg lakši*. Ovo smanjenje težine je nastalo uklanjanjem spiralnog izmjenjivača iz spremnika, kojeg je zamijenio mnogo lakši pločasti izmjenjivač toplote. *Poređenje između EHST20C-VM2C i EHST20C-VM2B

 

Tehničke specifikacije

Istaknuto

Brend Riječ \"brend\" (eng. \"brand\") se odnosi na imidž, identitet ili prepoznatljivost neke tvrtke, organizacije, proizvoda ili usluge na tržištu. Brend predstavlja način na koji se ta tvrtka, organizacija, proizvod ili usluga razlikuje od konkurencije i kako se percepira među potrošačima. Brend obično uključuje ime tvrtke ili proizvoda, logotip, slogane, dizajn ambalaže, marketinške poruke i sve druge elemente koji čine prepoznatljivost na tržištu. Cilj brendiranja je stvoriti pozitivnu percepciju i vrijednost za potrošače, kako bi se povećala lojalnost prema brendu i povećala prodaja proizvoda ili usluga.

Mitsubishi

Garancija Garancija za klima uređaje je pismena izjava proizvođača ili prodavca kojom se obvezuju na određeni period osigurati besplatnu popravku ili zamjenu uređaja u slučaju da se pojavi neki kvar koji je uzrokovan greškom u proizvodnji ili materijalu. Uobičajeno vrijeme garancije za klima uređaje varira između 1 i 5 godina, ovisno o proizvođaču i modelu uređaja. U sklopu garancije, proizvođač ili prodavac će besplatno popraviti ili zamijeniti uređaj ako se pojave problemi u tom periodu, uz uvjet da kvar nije uzrokovan nepravilnim korištenjem uređaja ili neispravnom instalacijom. Važno je napomenuti da garancija ne pokriva štete koje su uzrokovane neispravnom instalacijom, neodgovarajućim korištenjem ili nepažnjom korisnika, kao ni štete koje su nastale zbog prirodnih katastrofa, poput oluja, potresa ili poplava. U tom smislu, važno je pravilno koristiti i održavati klima uređaj kako bi se osigurala dugotrajnost i učinkovitost uređaja.

2 godine